donderdag 20 maart 2014

Vernissage zaterdag 22 maart 15u

AGNES VAN MOLLE
nodigt u vriendelijk uit op haar vernissage op zaterdag  22 maart  om 15 uur.
De tentoonstelling loopt van  zaterdag 22 maart tot en met vrijdag 18 april  en opnieuw van vrijdag 25 april tot en met zaterdag 17 mei.

Wat Agnes over zichzelf en haar schilderen zegt:
"Ik kan mij niet herinneren dat ik van jongs af een passie had voor tekenen of dat ik alle blaadjes vol tekende. Wat ik mij wel herinner is een bezoek  aan een tentoonstelling van beeldhouwwerken en aquarellen, vooral die laatste tentoonstelling is mij altijd bijgebleven. Mijn moeder was in bewondering voor een aquarel. Met mijn moeder heb ik altijd een nauwe band gehad, maar verder heb ik met haar opmerking niet onmiddellijk iets gedaan. Nochtans bleef die bewondering mij intrigeren en het beeld bleef mij bij. Wel nam ik daarna, op reis, altijd een tekenblok mee waar ik krabbels van landschappen, kastelen, kerken op tekende. Die stelden trouwens niet veel voor tot mijn vriend mij, op een van die reizen, uitdaagde en zei, terwijl hij naar een standbeeld van Jeanne d’Arc te paard keek: “Nou, dit kun jij vast niet op papier krijgen!” Ik was geprikkeld en dacht: ”Ik zal je het tegengestelde wel eens bewijzen!” en ik begon. Ik installeerde mij en kreeg Jeanne en haar paard op mijn papier. Later bekende mijn vriend dat hij mij wou aanzetten om een resultaat te bereiken en, gezien hij wist dat ik een gegooide handschoen altijd opraapte…. Zodoende, zo dus. Jaren heb ik op verschillende academies gezeten, ben ook gaan schilderen bij een schilder met wie ik jaren heb geoefend en van wie ik enorm veel heb opgestoken. Mijn dank hiervoor. Ik heb er een vriend voor het leven aan overgehouden. Dat is het zo een beetje, maar kijk liever zelf naar wat ik op doek of papier zet."






zaterdag 15 maart 2014

Oproep

Café La Lys zoekt trekkers ...

Iets voor u, cafébaas/bazin zijn? De laatste plakkers met uw eerste dweilwater mee naar buiten trekken ..

Brugse Poort extra journaal (trailer)


Onze buren over waar het écht toe doet
:)



Vertelavond 19 maart in La Lys

STRAFFE VERHALEN UIT DE BRUGSE POORT
met pannekoeken JAWEL!

In maart is het weer Vertelfestivaltijd! Jawel, al voor de negende keer en met evenveel goesting werken buurtscholen, dagverblijven, crèches, het Inloopteam, het Huis van het Kind en Begeleidingstehuis SJB, vzw Jong, Brede School Brugse Poort, de Buurtbibliotheek en Bij’ De Vieze Gasten samen aan dit mooie project. Met het Vertelfestival willen de betrokken organisaties jong en oud warm maken voor vertellen, lezen en voorlezen.

Wil ook jij eens proeven van dit geheime succesrecept? Dan hebben we goed nieuws. Op woensdag 19 maart kan je in Café La Lys - Meibloemstraat 16, 9000 Gent - terecht voor een heuse Vertelavond voor volwassenen. Rasvertellers uit de Brugse Poort vertellen hun strafste verhalen. Voor het volledige en definitieve programma kan je terecht op www.deviezegasten.org. Tot dan!

De Vertelavond vindt plaats in het kader van het Vertelfestival. Meer weten? Neem contact op met de Buurtbibliotheek Brugse Poort, Blazoenstraat 9, 9000 Gent - 09 374 20 84 - brugsepoort.bib@gent.be.
http://www.deviezegasten.org/program.htm#VERTELAVOND



Vergadering voorbereiding Pierkesbal 2014

Om het vijfde Pierkesbal op poten te zetten is er een open vergadering op 1 april tegen 20u, beneden bij Trafiek. U bent bij deze uitgenodigd. De vier vorige keren hebben we dat ook zo gedaan en dat heeft altijd wel gewerkt, dus spring binnen ...



zaterdag 8 maart 2014

agenda fietsen

Spring is in the air. We fietsen morgen. Vertrek 10u30 stipt in het Pierkespark.

En de volgende data, kwestie van uw agenda te kunnen bijhouden, 30 maart, 20 april, 11 mei, 1 juni en 22 juni.

maandag 3 maart 2014

Plastico Fantastico ...

De winterSOEp heeft afgelopen vrijdag zijn laatste aflevering gehad. Enfin, van de winter 13/14. Maar we zijn iets te vrijgevig geweest. We hebben de afgelopen weken te veel overschotten van soep uitgedeeld. Soep in plastiek pottekes. Plastiek pottekes dus. Staat er op uw aanrecht (kast, rek, frigo, vaatwas) een potteke waarvan ge begot niet meer weet hoe dat daar terecht is gekomen? 't Zal der dan waarschijnlijk eneke van ons zijn. Brengt ge dat terug? Der zijn der zeker 50 in circulatie ... danke. Twijfelt ge? Ze zien er uit zoals dat potteke hier in 't midden van de foto, ja, dat met dat wit dekselke, met een inhoud van 1 liter.


agenda maart deel 4

Gratis film!



agenda maart deel 3

Workshop 'stretching' boven in de grote zaal van Trafiek.
op volgende data: 19/3, 2/4, 9/4 en 16/4 telkens op woensdagvoormiddag van 10u45 tot 11u45.

In een notendop: "op mooie, aangename muziek werken we aan ons lichaam, we doen zeer gevarieerde oefeningen geïnspireerd op yoga, pilates en bodywork voor dansers.
De ene keer gaan we vloeiend over van de ene pose in de andere, de andere keer doen we repetitieve oefeningen of verdiepen we de stretch door een tijdlang een pose aan te houden."

Breng een matje (of een deken) mee. Iedereen kan op eigen niveau werken, zijn/haar lichaam uitdagen en eveneens respecteren ...

Gratis lessen, vrijwillige bijdrage van de deelnemers voor het gebruik van de zaal.

agenda maart deel 2

agenda maart