donderdag 30 april 2009

Hola ... !

Tussen de zonnestralen en het water door, even binnenlopen.
Het is niet schoon meer, ik geef toe, jullie worden schandelijk verwaarloosd. Er is ook geen belofte tot beterschap, alleen maar een intentie :)

Wat hadden we in de tussentijd?
Afgelopen donderdag werd Trafiek overstelpt door vrouwen van alle soorten en formaten.
De lezing 'Meisjes, Moslims en Motoren' was een succes. Voor het eerst in onze bijna-1-jarige geschiedenis hebben we een bordje 'volzet' aan de deur moeten hangen.
De zaal zat afgeladen vol. Tof!
(Geloven jullie me nog als ik zeg: 'foto's volgen later? OK!)

Een vol huis hadden we ook zaterdag, 25/04. Het Wijkgezondheidscentrum had voor zijn/haar algemene vergadering Trafiek volledig ingepalmd, van boven tot beneden.
Van koffie tot aperitief tot diner tot dessert tot pousse café. Tafiek was uitzonderlijk gesloten om deze veelheid aan gezondigheid op te vangen maar het was de moeite waard.
Een làaange dag voor ons, Hilde en Chris en mezelve, maar allas, contente mensen zien maakt veel goed. (En foto's blablabla)

De dag erna was er een matinee, Lucas (ai, naam?) heeft een bescheiden publiek verteld over de deeltjesversneller in Geneve. Ondergetekende is niet blijven luisteren en heeft niet één foto genomen. De verlokking van het terras was te sterk.

Voilà, dat was een korte samenvatting
Wie nog gelooft in mijn voornemens hier binnen afzienbare tijd een veelheid aan foto's te plaatsen, is een goed en respectabel mens.
Wat niet direct van mezelve gezegd kan worden; maar ik doe mijn best!
Dada.

dinsdag 14 april 2009

Teken van leven

Hallo hallo!
Mustafa Aydin heeft intussen op zijn saz gespeeld, vorige week vrijdag was dat.
De foto's volgen maar zoals wel meer gebeurt in een mensenleven: de dagen en de nachten zijn te kort op dees moment. Maar ze komen eraan, die foto's.
Het Fins filmfestival is intussen ook voorbij, geen foto's daarvan evenwel, 't was iets te donker in de buurtzaal daarvoor. En ze zouden me sowieso aan de deur hebben gezet.
Later meer dus!
Dada.Toch een fototje, uit de oude doos, om jullie te sussen. Een beeld hoe Trafiek was, alweer exact dag op dag 1 jaar geleden.

zondag 5 april 2009

1 jaar geleden


Al die foto's kijken is eigenlijk wel interessant :)
Bovenstaande beeld is dag op dag een jaar geleden genomen. En ik moet eerlijk waar toegeven dat ik, na het zien van die massa's foto's, behoorlijk onder de indruk ben van het werk dat verzet is in die korte tijd, al zeg ik het zelf als rechtstreeks betrokken persoon. Onwaarschijnlijk straf, toch? Allé ...

donderdag 2 april 2009

Nog meer beslommeringen ...

Ge plakt onderstaande link bovenaan in uw browserveld, ge drukt op enter, ge leest -maar ge gaat er best eerst voor zitten- en ge zucht ...

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=1228I7UU&PostCode=9000

Het Pierkespark aka park der verzuchtingen.

Beslommeringen ...

Het is niet dat we op ons kont zitten en niets doen ... integendeel.
April is intussen begonnen, Trafiek draait vollen bak en onze agenda puilt uit met al wat nog te gebeuren staat. En dat is véél, zodanig veel, het water staat aan ons kin.
Iets te veel bewegen en we verzuipen. Maar 't is proper water, dat scheelt :)
Vandaar de trage berichtgeving hier, excuseert ons daarvoor.

Allereerst een woordje van dank aan: Jurgen Heytens, Marc Verheirstraeten, Isabelle Temmerman, Joris Demoor. De notabelen die hun schouders gezet hebben onder ons project. Zie eerder bericht over de persconferentie.
Dienst economie niet vergeten, en EFRO en vzw Oever en en en ... ik vergeet er hier waarschijnlijk een ganse klets. Soit.
Dank ook aan Lode Vranken, Geert Abts, Karen Deforce, de kringloopwinkel bij ons in het park en de Vieze Gasten. Zonder dees mensen zou er geen Trafiek zijn.
En al die vrijwillige bijdrages van al de mensen die Trafiek goedgezind zijn!
Een staande ovatie gevraagd dus bij deze. Mag zelfs iets luider.
Dankuwel.

Tot zover de goednieuwsshow. Ik verdwijn nu weer in de coulissen, EFRO roept, samen met 5000 foto's die hiervoor bekeken moeten worden. Phew, vijfduizend, niet normaal.
Help, help, help, HELP!